Chcete být úspěšní? Dělejte věci jinak než ostatní. Nebo raději stejně.

Setkáváme se s tím velmi často. Snažíme se prosadit na trhu, v komunikaci, ve vztazích nebo jen tak nějak se protloukáme životem. Chceme být jako Leoš Mareš, Miley Cyrus, Jarda Jágr nebo mít na kontě pár set mega. Jak na to?

Upřímně, kdybych věděl jak na to, mít pár mega, asi nesedím nad tímto blogem, ale srkám v Karibiku drink na svoji jachtě. Několik věcí se mi v životě podařilo, mnoho jsem toho zmotal, ale stále se snažím učit od lepších. nebo od těch lepších, kteří jsou ochotni mi věnovat čas, pár rad a svých zkušeností. Také se učím od těch, kterým jsem předal svoje zkušenosti, jelikož mi přinesli na daný problém jiný pohled. Takže bych to rozdělil do několika fází, naši cestu k úspěchu a slávě.

  • Je důležité poznat sami sebe. Přestože velmi rád zpívám, nechávám si to na chvíle bez publika. Nemyslím si, že bych se stal slavným se svým nepěveckým nadáním, skupina Lunetic zde již byla a já jistě nebudu její revival. Můžeme se stát úspěšnými v oblasti, která nám není úplně vlastní, přesto je lepší cesta začít u našich dovedností.
  • Dělejme to, co nás baví. Možná bych byl dobrým účetním nebo kadeřníkem, ale jelikož mi jsou tyto oblasti cizí, nebudu pokoušet osud. Baví mě psaní, komunikace, finance a auta. Zaměřím se tedy na jednu z těchto oblastí nebo ještě lépe, zkusím najít jejich průsečík.
  • Dívejme se a studujme jak to dělají ostatní, kteří jsou úspěšní. Překvapivě nám úspěšní často rádi sdělí svoje zkušenosti a podělí se s námi o jejich začátky, úspěchy nebo nezdary, kterých bychom se měli vyvarovat.
  • Dělejme to stejně jako ostatní, kteří uspěli. Pokud někdo prodává konkrétní produkt, většinou se to naučil od někoho jiného. Prodávat lze věci hmotné, stejně jako myšlenky a vize. Jestliže něco funguje mnoha lidem v daném oboru, je pravděpodobné, že to bude fungovat i nám. Úspěch sdílejme s nadšením a poučme se z něj. Neúspěch je pro nás poučení pro příště a není důležité se s ním trápit déle než je nezbytné.
  • Dělejme to jinak než ostatní. Když jsem se poprvé dočetl o mikronemovitostech, vůbec jsem netušil o co se jedná. Tak jsem brouzdal internetem, čerpal informace, posílal dotazy a třídil si myšlenky. Přemýšlel jsem, jestli tomu rozumím, zda by mě to bavilo a zjišťoval, jak to dělají ostatní, kteří uspěli. Ukončil jsem stavební spoření, kde úrok klesl na 0,1% a koupil mikronemovitost. Než proběhly všechny náležitosti, našel jsem na netu informaci, že to lze dělat i jinak než ostatní. 95% lidí funguje stylem, koupím, pronajmu a když mám štestí, problém s nájemníkem je minimální. Vůbec mě nenapadlo, jak lze eliminovat rizika za cenu jen o trochu nižšího zhodnocení. A přitom to bylo tak prosté.
  • Zajímá vás více? Napište mi na info@bohatytata.cz

Začal jsem mikronemovitosti dělat jinak a přesto stejně jako někdo jiný přede mnou. A díky této zkušenosti jsem začal přemýšlet jinak. Když mi něco funguje, snažím se v tom pokračovat. Přesto přemýšlím nad jinými možnostmi. A každý z nás může přijít s nápadem, jak dělat věci jinak. Najít svou cestu, která je stejná a přesto má pro nás něco navíc. I když nejsme Mareš ani Jágr.

Zaujal vás článek? Sdílejte ho s přáteli