Zdraví je investice. Kdy to pochopím?

Investuji, zajímám se o nemovitosti nebo finanční produkty a hlavní investici zanedbávám. Zdraví. Rozumím tomu, proč někteří lidé neumí vyjít s penězi. Není to o jejich finanční gramotnosti. Je to zkrátka o tom, že před tím zavírají oči.

Na zdraví

Na zdraví, hlavně zdraví a jiná přání slyšíme a používáme pravidelně. Jen to bereme jako samozřejmost. Máme spoustu léků, medicína je na vysoké úrovni a lékařská péče dostupná. Tak se zaměřujeme na ostatní aspekty našeho života. Peníze, domy, zaměstnání. Mrháme časem, přestože slovní spojení nemám čas se zabydlelo v našem slovníku.

Cesta ven z bludného kruhu

Když jsem byl dítě, slýchával jsem od rodičů, ať se obleču, dávám na sebe pozor a myslím na zdraví. Když je tělo mladé, vše lépe regeneruje a tělo nebolí. Těžko se chápe, tato životní investice. Dlužník také seká dluhy, přestože ví, že je bude muset jednou draze splácet. Což teprve, když to v mládí ani nevíme. Nevím pokolikáté, ale opět jsem ve fázi, bolí to. Investuji čas, energii a finance do svého zdraví a jsem přesvědčen, že nyní to již bude trvalé. Kolikrát jsem sám sobě tohle tvrdil?

Zdraví je investice

Chceš investovat? Potřebuješ čas, finance a znalosti. Čím dříve začneš, tím více hraje čas ve tvůj prospěch. Čím větší finance na začátku máš, tím více můžeš investovat. A do třetice, čím více víš, tím efektivněji čas a finance zhodnotíš. 

Chci být zdravý. Potřebuji čas. Když mám bolístku, přes noc zdráv nebudu. Mám-li finance, mohu si dovolit léčbu, relax nebo fyzioterapii. A pokud vím, co mi je a vím za kým jít, moje šance roste. 

Takže na zdraví 🙂

Na zdraví
Zaujal vás článek? Sdílejte ho s přáteli