Chceš vydělat prachy aneb Bohatý táta je zpět

Koronavirus, krize, problém a mnoho jiného něštěstí se na nás hrne ze všech stran. Mnoho lidí si stěžuje na to, že nebudou mít peníze a kdybych dal do názvu slovo Rouška, byl bych úspěšný. Nicméně se vrátím ke svému blogu a jeho tématům. A ty jsou – jak vydělat prachy a proč je Bohatý táta zpět.

Jak vydělat prachy

Tohle téma vrtá hlavou mnoha lidem a přitom to není důležité nebo je to jednodušší než by se mohlo zdát. Já osobně zastávám oba dva tyto názory současně. Když mi v peněžence cinká několik mincí, tak už to jsou prachy. Můžu si jít koupit rohlík, vodu, hodit je do automatu nebo pouličnímu hudebníkovi do klobouku. Takže prachy mám a nejen já. A že to není důležité? Není. Stačí se podívat kolem sebe – koronavirus aktuálně řádí – a prachy ani miliardy nejsou v tuto chvíli hrází proti miniaturnímu viru. Takže asi tak na začátek. Když dojdeš až nakonec, možná mi taky přispěješ k tomu, abych měl nějaké prachy 🙂

Bohatý táta je zpět

Tohle téma je pro mě aktuálně zajímavější než výše uvedené prachy. A proč zpět? Nedobrovolně jsem se odmlčel. Nějaký dobrodinec mi hacknul web. Vybral si správnou dobu, protože jsem se psaní nějaký měsíc nevěnoval a poté jsem zjistil až s odstupem, že web je prázdný, přihlašovací údaje mi nefungují a celé to bylo v … někde pod křížovou kostí.

Návrat na web

Udělal jsem jeden z kroků, který vede k tomu, jak vydělat prachy. Zatvrdil jsem se. Když jsem zjistil, že můj web je fuč, cítil jsem dva pocity.

Křivda

První byl pocit křivdy, když někdo zničil moji práci. Jasně, že je to moje hobby. Psaním jsem si třídil myšlenky, relaxoval, komunikoval se čtenáři a kamarády a byl jsem rád, když mi chodily dotazy nebo mě někdo pochválil. A najednou tohle všechno bylo pryč. Nevěděl jsem kdo ani proč si vybral zrovna mě. Naštěstí tento pocit netrval dlouho a sám v sobě jsem si to vyjasnil. Smazaný web není tragédie. Pro danou chvíli jsem to v sobě uzavřel stejně jako rozloučení s mým autem. Chtěl jsem Mustanga, měl jsem Mustanga a jednoho dne přišel čas, kdy jsem ho prodal. Chvíli mě to mrzelo, ale krátce poté jsem to bral jako novou část mého života bez „koníka“.

Rozloučení

Znova a znova a znova

Tohle byl můj druhý pocit. Život není jen růžová zahrada a kdyby byl, stejně by mě to začalo nudit. A tak jsem začal makat na obnovení svého webu. Zkoušel jsem různá hesla, jiné způsoby přihlášení a návody na internetu. Výsledek? Nic. Web byl asi nadobro v pasti. A tak další kolo. Komunikace s providerem, kde mám hosting webu, nekonečná komunikace a opět nic. Uběhl asi měsíc, přišel koronavirus a já jsem měl chuť sednout a psát web. Přístup neprošel. Tak jsem začal znova a znova a znova. Po urputném snažení jsem se dostal do administrace smazaného webu. V tu chvíli jsem věděl, že jsem zpět. Jak praví klasik, Nevadí když člověk upadne, důležité je opět vstát. Vyzkoušel jsem znova a zase helpdesk providera. Nešlo to, nefungovalo, samé ne a ne. Byl jsem na webu, který byl prázdný. Už jsem se cítil trapně, jak jsem urputný a otravuji svými opakovaně stejnými dotazy. Až nakonec – BINGO. A mám web zpět.

Resumé

Zkušenosti, zkušenosti, zkušenosti. Nevzdávat se ať jde o velké věci nebo maličkosti. Zálohovat, měnit hesla, používat dostupné zabezpečení. Učit se v krizi a využívat zkušeností pro příště. Ponaučit se.

Jak vydělat prachy

Zkusím být stručný. Mnoho z bodů níže jsem již rozepsal dříve a jistě rozepíšu i v budoucnu. Tak pojďme na rychlý přehled.

Makej

Je to první a nejjistější cesta, jak vydělat prachy. Používám tohle slovní spojení proto, abych zároveň poukázal na to, jestli je to opravdu životní štěstí.

Podnikej

Určitě máš dovednosti, které někdo jiný ocení. Máš dovednosti, ve kterých jsi lepší než 90% ostatních. Tak zvedni zadek a pojď do toho.

Když spadneš, vstaň

Pokud jdeš na pracovní pohovor, asi neuspěješ napoprvé. Přesto jdeš na další a na další. Proč tedy jiné věci vzdáváš po prvním neúspěchu? Když mi někdo hacknul web, měl jsem dvě možnosti. Nadávat na někoho anonymního ve světě internetu nebo to zkusit zas a znova.

Ujasni si, k čemu potřebuješ peníze – prachy

Opravdu mít na účtě mega udělá tvůj život lepším? Nebo se jen honíš za přeludem, kterému věnuješ čas a energii, aby jsi zjistil, že to tvůj život lepším neudělalo? Možná již dnes máš nebo vyděláváš tolik, kolik potřebuješ.

Dělej co tě baví

Nemrhej časem na vydělávání peněz, pokud nežiješ tak jak by jsi chtěl. Dej si na první místo sebe. Sebe, rodinu a zájmy. Prachy dej až za tyto priority.

Daruj na charitu

Jak tohle souvisí s tím, že chceš prachy a přitom je máš dát někomu jinému? Jednoduše. Vždy bude na světě někdo, kdo potřebuje tvých pár stovek nebo tisíc více než ty. Zkus to a dej něco na charitu. Možná zjistíš, jaký je rozdíl mezi hrabáním pod sebe a pocitem darovat.

Otevři si internet

Bezedná studnice informací. Můžeš utrácet za knihy, kurzy a moudra velké peníze. Nebo můžeš začít na netu. Když tomu věnuješ trochu času, najdeš mnoho inspirace, možností a nápadů přesně pro tebe. Google, Youtube a jiné jsou plné balastu, ale také rad od lidí, kteří začali podnikat. Můžeš sledovat videa a rady od těch, kteří opravdu rozumí své práci nebo podnikání.

Kopíruj

Tohle je moje oblíbené téma. Psal jsem o tom již  dříve a odkazoval jsem na film s Budařem. Pokud najdeš nápad, který se ti líbí, můžeš se inspirovat. Nazývám to kopíruj, ale jestliže začneš podnikat třeba v realitách, je dobré navázat tam, kde někdo jiný uspěl. Pokud má nájemní smlouvu, nebudeš vymýšlet novou od nuly. Ber to jako inspiraci, kterou posuneš na vyšší level.

Buď kreativní

Je fajn být konzervativní, dodržovat tradice a být typ člověka, na kterého je spolehnutí. Ale nezapomeň, že svět se vyvíjí. Podívej se na církev. Před sto lety byla jiná než před tisíci lety a je jiná dnes. A to je velmi konzervativní společenství.  Nebo by sis koupil každý den stejné noviny? Asi ne, pokud nehraješ hlavní roli ve filmu 50 x a stále poprvé.

Neboj se a zkus to.

Sledoval jsem videa s Pavlem Moricem. A nejen on mi otevřel oči a přivedl do mé mysli spoustu nápadů a různých pohledů. V jednom videu mluvil o tom, jak vydělal snadno pár tisíc korun. A tak já zde shrnu to o čem je dnešní blog do několika málo řádků. Jaký bude výsledek? Nevím, zkusím to a pokud bude jiný než nula, později dopíšu jak to proběhlo.

Tohle je můj blog pokus účet

Dnes jsem si zařídil extra účet jen kvůli tomuto dnešnímu tématu. Zapojíš se se mnou do tématu Jak vydělat prachy a odstavce Neboj se a zkus to?

Chci, ať mi pošleš na účet níže nějakou částku a do vzkazu pro příjemce přidáš komentář.

Jakou částku? Je to jedno.

Jaký komentář? To je tvoje volba.

Potřebuji ty peníze? Ne.

To co mi přijde nebo nepřijde, věnuji na charitu? Ne.

Proč? Nepořádám sbírku.

Když jsem na blogu iDnes napsal nesouhlasný komentář, autor se mě dotčeně ptal, proč jsem se vůbec vyjadřoval. Moje odpověď byla, protože MOHU. Tak jako můžeme zkusit psát blog, podnikat nebo udělat bláznivou výzvu.

Jen jsem vzal internet, četl, koukal na videa, učil se od jiných. Rozhodl se zkusit a ukázat, že kreativita je opravdu bezmezná. Tento nápad není můj originální, přesto ho mohu zkusit stejně jako ty. Možná se tomu zasměješ, možná mi něco pošleš a možná ne. Třeba na chvíli zapomeneš na koronavirus a možná spolu uděláme miniaturní krok k tomu, abychom viděli svět jinak než černě.

1851555041 / 3030 Airbank

na základě dotazu ze zahraničí 🙂

IBAN  CZ29 3030 0000 0018 5155 5068

BIC AIRACZPP

Pokud mi pošleš něco na účet, sdílej tento dnešní web s tvými přáteli. Pokud ne, díky za přečtení. 

Pavel

Příchozí platby 🙂

SK: Peter – Dakujem za inspiracie a priatelstvo

CZ: Pavel – Líbí se mi Vaše články

Zaujal vás článek? Sdílejte ho s přáteli