Mých 7 dnů

Budou klesat sazby hypoték?

V článku Equa snížila sazby hypoték je stručná informace o první vlaštovce.  Češi nebudou letos cestovat do zahraničí a tak se více zaměří na chaty a chalupy. Nemyslím si, že snížení úroků u hypoték by mělo mít zásadní vliv na trh s rekreačními nemovitostmi. Pokud na trhu bude existovat problém a díky koronaviru bude, ovlivní to realitní trh celkově. ČNB uvolnila kritéria pro hypotéky, věřím, že i sazby klesnou. I když nemáš v plánu koupit chatu.

Koronavirus v Česku

Na naši vládu a politickou reprezentaci můžeme mít rozdílný pohled, přesto ČR je na špici v boji s tímto virem. Pokud jsme na tom lépe než okolní státy a naštěstí úplně jinde než Itálie a Španělsko, je to zásluha odborníků, kteří vytyčili strategii. A následně nás všech. Roušky zkrátka ovládly Česko a díky za to. Možná i velmoc jako USA si z nás vezmě příklad, jak se píše na iDnes USA objevily Ameriku. Pobavil mě jeden z komentářů pod článkem, který popisoval, že Amík neví co je šicí stroj, ale Čech umí vyrobit sekačku z kočárku a motoru od pračky. Věřím v brzký návrat ekonomiky směrem vzhůru. Proto hledám investiční příležitosti nyní. Další podobná možnost může přijít za 10 let. 

Bohatý táta v roušce
Při čekání na STK na parkovišti byla venku zima

Dělání je možná lék, ale ruce z toho bolí

V rámci svých aktivit jsem koupil v insolvenci chatu v Budišově nad Budišovkou. Bude na prodej. Ve zdravém těle zdravý duch a tak jsme si udělali pracovní sobotu. Guláš a párky chutnaly na čerstvém vzduchu a daleko od civilizace. Bohužel narozdíl od našich státníků, neumíme jíst přes roušky. To umí jen na setkání u prezidenta

Malování střechy na chatě
Práce na chatě

Moje neoblíbené / oblíbené akcie

Už se stalo. Mnou opomíjené akcie si začínají získávat mou přízeň. Sice se v této oblasti stále rozkoukávám a zatím spíše testuji terén, nicméně čtu, hledám a vzdělávám se. Možná je vhodná doba naskočit do tohoto vlaku, možná ne. Ať je to jakkoli, neuškodí se dozvědět něco nového. Pokud tě akcie zajímají, na webu nebo Youtube bych neminul Daniela Gladiše. Jeho aktuální pohled na trhy a komentář mě zaujal. 

Ženy v běhu nebo Vlastníci?

Pokud bych si měl vybrat být Ženou a ještě k tomu v běhu nebo Vlastníkem, volba by byla jasná. Vlastník. Zainvestoval jsem pár korun do půjčení těchto dvou filmů během koronavečerů. 

Jako každá investice – máš nějaká vstupní data, očekávání a předpoklad. Jak to dopadne, ukáže jen budoucnost. 

Ženy v běhu – za mě nejvíc. Vtipné, milé nenásilné. Splnilo přesně, co jsem od takového formátu čekal. Zasmál jsem se a zrelaxoval. Komedie místo nekonečně stejných zpráv v televizi. Dobře investovaná necelá stokoruna. Za mě 95%.

Vlastníci – velmi dobrá investice, podobná moji investici do podílového fondu. Před pár lety jsem využil motivačního příspěvku 500 korun na vstup do fondu. K tomu přidal svých 500 a začal se učit. Od té doby to žije svým životem a mám za 500 výbornou zkušenost co nechci. Podobně jsem na tom byl u filmu Vlastníci. Po 15 minutách jsem zhodnotil, že je to dobře investovaných pár korun, protože jsem raději udělal úklid v garáži, do kterého se mi nechtělo. Za mě 25%. 

Zaujal vás článek? Sdílejte ho s přáteli