Týden stručně aneb mých 7

Můj blog vznikl před rokem a vyzkoušel jsem několik možností komunikace. Facebook, Instagram, komentáře pod příspěvky, emailing. Možná se k některé z nich do budoucna vrátím nebo přijde jiná varianta. Nyní v moji hlavě uzrála tato varianta. Týden stručně aneb mých 7.

Facebooku ani Instagramu jsem nějak nepropadl a moje práce s nimi je velmi strohá. Netrávím čas sledováním nekonečného počtu příspěvků. Takže zde moje cesta nevedla. 

Komentáře pod příspěvky ze začátku fungovaly, ale přicházelo stále více spamu a působilo mi to obrovské potíže filtrovat co ano a co ne. Z toho důvodu jsem schvaloval každý příspěvek před zveřejněním a to bylo úplně špatně. 

Emailing je nástroj pro komunikaci a hlavně pro monetizaci webu. Skrz emailing se nabízí produkt nebo se komunikace přesouvá přímo do mailu příjemce. Sice mám přihlášené odběry z několika webů, které mi pravidelně chodí, bohužel nejednou to sklouzlo na informace, které mě nezajímají. Rozhodoval jsem se zda dostávat také info, které mě nezajímá nebo úplně zrušit. Některé jsem zrušil, jiné čtu s radostí. Emailing možná v budoucnu budu používat. 

Mail. Tady na stránkách je mail přímo na mě a občas ho zmiňuji i v nějakém článku. Maily mi chodí a potěší mě komentáře i dotazy, na které odpovídám. 

Nakonec jsem se rozhodl pro formu „Komentářů“. Mám s tím zkušenosti z iDnes, jako autor blogů i s komentáři pod nimi. Forma v moji hlavě uzrála a volil jsem četnost a den. 1 x týdně je podle mé zkušenosti z opačné strany – čtenáře – fajn a den jsem původně chtěl volit v druhé polovině týdne. Nakonec jsem se rozhodl pro pondělní ráno. Důvod je čistě pragmatický. Pokud chci dodržet pravidelnost, víkend mi dá čas na psaní nebo finální verzi. 

6.4. 2020 je moje první komentované pondělí. Následně každé další nejpozději v 9 ráno.

Pavel

Zaujal vás článek? Sdílejte ho s přáteli